• +31(0)13-203-5250
  • info@wim4you.nl
  • Veldhovenring 78,Tilburg, NL

Hoe werkt Google?

Insight info in de google search engine. 

Miljoenen mensen struinen dagelijks het internet af op zoek naar content zoals plaatjes, websites, games, .....

Hoe werkt dit nu bij Google?

Google werkt met een complex zoek algoritme welke samen met de krachtige google servers zorgt voor een snel en tamelijk accuraat zoekresultaat.

METADATA.

Wat voor een bedrijf, welke gevonden wil worden op het internet, belangrijk is, is de manier waarop Google je website, pagina's en apps benadert. Naast een slimme manier van het doorzoeken van de pagina's op zoek naar geschikte content (Crawling), wordt het steeds belangrijker om pagina's te voorzien van zogenaamde metadata. 

Metadata is data die je niet ziet maar wel als verborgen tekst op je pagina staat. 

Neem een voorbeeld van een evenement. Deze kan Google vinden door de pagia te analyseren. Als de pagina goed is opgezet zal google uiteindelijk met een zoekresultaat komen. Alleen heb je dan zelf weinig controle over hoe dit getoont wordt aan diegene die zoekt. Beter is om de pagina te voorzien van meta-data. Dit zijn slimme stukjes tekst met een bepaald formaat welke Google herkent. Als deze op de pagina aanwezig zijn zal Google die gebruiken in plaats van de pagina te analyseren. Nu zijn er enorm veel ontwikkelingen bezig met betrekking tot meta-data. Google hanteert momenteel een aantal standaarden. De laatste ontwikkelingen in deze standaard is gebruik van JSON+LD (Json for Linking Data).

Wat heb je als bedrijf nodig om het zoeken te optimaliseren. 

Hieronder een sumiere opsomming: