• +31(0)13-203-5250
  • info@wim4you.nl
  • Veldhovenring 78,Tilburg, NL

Wat is C#?

"C# is een van de twee grootste programmeertalen binnen het .Net framework . De andere taal waarmee ontwikkeld kan worden is VB.net, wat afgeleid is van Visual Basic. Daarnaast heb je nog meer talen binnen .Net. Bij de introductie van het .Net framework waren beide talen even populair, inmiddels hebben de meeste ontwikkelaars de voorkeur voor C#. De syntax van C# is afgeleid van Java en C++. "

Wat is .Net?

"Het .Net framework is een softwaresysteem ontwikkeld door Microsoft, waarmee wij Windows en webapplicaties maken. ASP.Net/MVC is het gedeelte binnen .Net waarmee websites gemaakt worden. Het .Net framework is nodig om te kunnen programmeren in zowel C# als VB. Programma’s geschreven in .Net draaien in een zogenaamde virtuele ‘runtime’, waarin zaken als beveiliging en foutafhandeling structureel geregeld zijn. Men spreekt ook wel van een ‘managed’ framework."

Wat kan je met C#?

"Met C# bouwen wij applicaties voor een breed scala aan toepassingen, zowel kleinschalig als industrieel en voor meerdere platforms. Denk hierbij aan web, client-server en desktop toepassingen, maar ook embedded en mobiel (app’s). Op de markt voor smartphones en tablets gaat Microsoft hiermee de concurrentie aan met Apple (Iphone) en Android."

Wat is de grote kracht van C#?

"C# wordt gezien als een sterke en door velen als de belangrijkste taal binnen het .Net platform. Je kunt veel verwezenlijken met relatief weinig code.

Door Visual Studio te gebruiken als ontwikkelomgeving beschikken wij over krachtige tools. Microsoft heeft alles al uitgezocht, waardoor wij direct aan de slag kunnen. In tegenstelling tot vergelijkbare opensource platformen zoals Java, waarmee je zelf de juiste tool moet selecteren."